imago van almere


11 maart 2010 staat er vandaag op de kalender......maar ik heb het idee dat de gemeente Almere óf zich vergaloppeert door niet-bestaand geld voor Kunst uit te willen geven óf dat het een 1 april mop is  ;-) Wat is het geval?

De (nu nog) wethouder voor oa Cultuur, Arno Visser wil graag de Scheringa-collectie naar Almere halen!!!

Die collectie is zo'n 40 miljoen euro waard....dus ik vraag me inderdaad af, kan niet anders bedenken: dit is een 1 april mop!

Moet deze aktie soms het 'Imago van Almere' opvijzelen???

-----------------------------------------

Was er kortgeleden nog een super-ambitie om zich te laten nomineren voor Culturele hoofdstad 2018, werd Bert van Meggelen ingehuurd om te onderzoeken of dit haalbaar was....wat hij vertaalde voor 'slechts' 200.000 euro  in een boekwerkje, dat natuurlijk aangaf dat het haalbaar was ;-))

Maar helaas: geld voor verdere stappen is er gewoon niet! Alleen al de kandidaatstelling, de nominatie (dan bén je het nog niet) kost de stad Almere (lees: de burgers) al 20 miljoen...en dat geld is er niet want er moet juist bezuinigd worden (zo'n 35 miljoen...) Om maar helemaal te zwijgen over het doemscenario als Almere écht die titel zou krijgen...dat kost nog eens tussen de 80 en 100 miljoen euro! (al zal de Provincie en het Rijk ook een bijdrage leveren). Maar tóch....

 

Almere....nog steeds het Calimero-imago.....jammer

 

 

 

e-mail > info@imagovanalmere.nl


IMAGO VAN ALMERE